Deze saus heeft een diepe smaaksensatie, omdat er zulke heerlijke dingen inzitten!!!
* 400-500 gram penne
* Flinke handvol witte champignons
* flinke handvol kastanjechampignons
* 3 mooie shii-take champignons (als je eraan kunt komen, anders maar niet)
* Klein courgetje
* 2 sjalotten
* 1 flinke knoflookteen
* Flinke scheut droge witte wijn
* Handvol verse peterselie, fijngehakt
* Kopje vol zongedroogde tomaten op olie
* 2 eetlepels tomatenpuree
* Peper en zout van de molen
* Olijfolie
Snij de champignons in plakjes. Snipper de sjalotten fijn. Hak de knoflook fijn (kern eruit halen!) Hak de peterselie fijn. Snij de zongedroogde tomaatflapjes in kleine stukjes.
Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout.
Intussen giet je een flinke scheut olie in een koekenpan en hierin fruit je de sjalot met een knoflookteen. nu ook even de tomatenpuree meebakken. Bak hierin de paddestoelstukjes aan, pas na 2-3 minuten zout en peper toevoegen. Afblussen met de wijn en als die iets is ingekookt de verse peterselie. Kopje water toevoegen of meer zodat een mooie saus ontstaat. Op het laatst een klein courgetje in hele dunne plakjes erdoor doen, dan de saus mengen door de afgegoten penne.
Deze saus is heerlijk over de pasta dat snap je wel!!!!!!
Maar ook over een gesmoord groentegerecht niet te versmaden (als restje?)