Pittige penne

Een smakelijk pastagerecht met een pittig (arrabiata) smaakje !
Dit recept is voldoende voor 6 personen.

* 3 eetl. olijfolie Penne-all'arrabbiata
* 500 gram penne
* 500 gram verse tomaten, of een blik van 400 gram gepelde hele tomaten of twee blikjes gepelde stukjes tomaat
* 75 gram boter
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* Flinke handvol kleine blokjes smeltkaas naar smaak
* Handvol verse basilicumblaadjes
* Klein pepertje of wat chili-olie

Schil de de ui en snij hem in dunne ringen. Maak de teentjes schoon, halveer ze, haal de kern eruit en snij ze in hele fijne schijfjes. Snij de basilicum in zeer dunne reepjes.
Fruit de ui zacht in half boter/ half olie. Voeg er de gesnipperde knoflook bij en laat die ook zacht meebakken. Nu de gepelde en in kleine stukken gesneden tomaat toevoegen. Op smaak maken met het pepertje (heeeeeel fijnsnijden) of de peperolie en eventueel wat zout. Wie van scherp en heet houdt voegt meer toe en wie niet doet er minder in! Basilicum erbij en alles lekker eventjes laten pruttelen.
Kook de penne al dente. Vlak voor het opdienen de saus door de penne roeren. In grote mooie opdienschaal de penne leggen en erover de blokjes kaas strooien, die smelten nu over de pasta.
Buon appetito !!!

Dit recept is 5143 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.