Heerlijke pasta met een behoorlijk pittig sausje! Dit is eigenlijk nóg veel lekkerder dan Alio e Aglio! Recept is voor twee personen.
* 300 gram spaghetti
* Olijfolie met pepertjes erin om te bakken
* 2 knoflooktenen, gehalveerd, de kern eruit, in dunne schijfjes
* 4 ansjovisfilets in stukjes
* 2 eetl kappertjes fijngesneden
* 12 zwarte olijven in ringetjes snijden
* 2 eetl. versgehakte peterselie
* 200 gram tomatensaus (uit zo’n hoge smalle fles)
* Zwarte peper en zout uit de molen
* Voor de liefhebber wat parmezannse kaas erover.
Kook de spaghetti al dente. Doe intussen de olie in hete bakpan en voeg daaraan toe de knoflook, ansjovis, de kappertjes en de olijven. Goed even doorbakken en vervolgens de peterselie erbij. Na 2-3 minuten de tomatensaus. Lekker warmmaken en op smaak brengen met zwarte peper en zout van de molen.
De pasta door de saus roeren en vervolgens op twee borden draperen. Buon appetito!!!