Spaghetti aglio e olio

Een heerlijk pastagerecht, snel klaar en zeer smakelijk. Bijzonder geschikt voor een heerlijk maaltje als je onverwacht gasten krijgt. Het wordt in Italië
zeer veel gegeten, maar volgens mij zijn wij er hier in Nederland ook gek op!
Eigenlijk dien je dit gerecht voor de volledigheid te noemen: Spaghetti all`aglio, olio e peperoncino.
Recept voor 2 personen

* 350 gram spaghetti medium dik, Barilla nr 5Spaghetti-agliooglio
* 4 eetlepels olijfolie extra vergine
* 3 tenen knoflook
* 1 rode peper, of een eetlepel hete chili-olie
* Handvol verse fijngesneden peterselie
* Zout
* Geraspte Parmezaanse kaas

Snij de peterselie zeer fijn. Maak de knoflook schoon en snij ze in hele kleine blokjes; was de peper. Snij de peper overlangs doormidden en haal de pitjes eruit en snij de peper in hele kleine snippertjes. Gebruik je geen peper, dan is “hete olie” (olie met peper erin) ook heel lekker!
Kook de spaghetti al dente, beetgaar, in ruim water met zout erin.
Verhit intussen de olie in een ruime wok en bak daarin de knoflookstukjes en de stukjes peper/ hete olie. Laat de knoflook niet verbranden want dan wordt alles bitter! Voeg pas op het laatst de peterselie toe. Meng dit door de spaghetti.

Serveertip: de mooie pasta op het bord, wat Parmezaanse kaas erover raspen, nog wat mooie olijfolie, wat zeer fijngesneden peterselie en daarbij natuurlijk een lekkere stuk (bijvoorbeeld ciabatta) brood!!!

Dit recept is 11992 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.