In Italië wordt deze pasta veel gegeten en ook vaak zelf gemaakt. Kun je
geen trofie kopen, neem dan bijvoorbeeld penne, wokkels of macaroni.
Ook zijn er mensen die liever geen oregano eten, neem daarvoor in de plaats dan (alleen verse) basilicum
Voor 2 personen !
* 250 gram trofie (soort pasta, sliertjes door elkaar gedraaid)
* 1 grote sjalot
* 2 tenen knoflook, héél fijn gesneden
* 1 blikje cherrytomaatjes in tomatensaus of een bakje verse cherrytomaatjes plus 1 dl gezeefde tomaten
* 20 gram kappertjes
* 8 groene olijven in schijfjes
* een snufje gedroogde oregano
* verse oreganoblaadjes
* een klein bosje bladpeterselie
* olijfolie extravergine
* zout
* peper
Bak de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie glazig. Voeg de cherrytomaatjes toe. Als je verse tomaatjes gebruikt, voeg ook 1 dl passato di pomodoro (gezeefde tomaten) toe om de saus rijker te maken. Laat de saus een poosje zacht pruttelen – zo’n 10 minuten op zacht vuur. Voeg de gedroogde oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur en voeg de kappertjes toe. Serveer op de beetgare strozzapreti en garneer met verse oregano en fijngesneden bladpeterselie.
Buon appetito