Tagliatelle met sliptong en artisjokharten

Net even wat anders! Maar wat een heerlijke pasta is dit.

* 400 gram tagliatelle, liefst verse
* 1 pot artisjokharten op olie
* 2 of 3 sliptongetjes
* 3 reuzen kappers (Xenos) in hele dunne schijfjes
* 2,5 dl . room
* 4 eetl. olijfolie
* 1 eetl. dilletopjes (vers of gedroogd)
* 1 eetl. verse peterselie, fijngehakt
* peper en zout

Fileer de tongetjes en snij de filets in kleine mootjes. Snij de artisjokharten in vieren. Snij de kappers in dunne schijfjes. Doe de olie in een bakpan en bak hierin in twee minuten de met peper en zout gekruide tongstukjes. Voeg nu de artisjokharten en kappertjes toe en laat dit even warmen. Voeg de room en de kruiden erbij en laat alles ietwat inkoken. Dit alles mag absoluut niet al te lang duren!
Tijdens dit inkoken kook je de verse pasta al dente in ruim water met wat zout. Dat gaat met verse pasta in enkele minuten. Maar heb je harde tagliatelle, dan duurt het al dente koken langer. Giet de pasta af en roer hem onder de saus door. Bewaar wat van het pastawater om de saus eventueel wat smeuiiger te maken.
Heerlijk met wat sla en komkommers. Een glas mooie witte wijn en wat stokbrood maken er helemaal een feest van!

Dit recept is 3484 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.