Dit is Smulmama’s ouderwetse grote schaal met gemengde groene sla. De dressing komt oorspronkelijk van mijn moeder en iedereen vindt dit lekker.
* Krop sla
* Krop kastanjesla
* Wat rucola of veldsla
* 2 flinke harde tomaten
* 2 sla-uitjes in snippers of handje bieslook in snippers
* handvol verse fijngescheurde basilicum
Voor de dressing:
* Flinke scheut mooie olijfolie extra vergine
* p/z van de molen
* Suikerlepel suiker
* Scheutje slasaus
* Scheutje “slafris naturel” van bijv. Calvé
* Klein scheutje aceto balsamico
Dressing maken in grote slakom. De sla wassendrogen en wat kortgescheurd op de dressing leggen. Hierop de tomatenstukjes, lenteui en basilicum leggen. Enkele minuten voor het opdienen alles goed door elkaar mengen.
Lekker bij een mooi stukje rood vlees, met jus waarin champignons gebakken zijn en met verse Nicola aardappeltjes.
Smakelijk!