Quiche met Spaanse bonen

Een quiche met een “bite”, vol van smaak en heerlijk als lunch, voor- of
hoofdgerecht. Koop grote witte Spaanse bonen in blik, deze grote bonen zijn
steviger dan die kleintjes. Ik koop die blikken bij de Lidl in Italië, maar ik
denk dat ze hier ook wel te koop zijn. De bonen hebben niet zoveel smaak maar
als je ze marineert zijn ze om te smullen.
Ik serveer enkele punten van de quiche met een mooie gemengde salade ernaast, echt smullen!

* 4 plakjes bladerdeeg of zo’n mooie ronde vorm uit de koeling van de supermarkt
* 1 blikje Spaanse bonenQuiche-met-Spaanse-bonen2
* 6 tomatenstukken op olie
* 5 gekookte aardappeltjes
* 4 eetlepels olijfolie
* 1 flinke rode ui
* 2 teentjes knoflook, in plakjes
* 1 volle eetlepel rozemarijnnaaldjes, héél fijngehakt
* Versgemalen peper, zout
* 4 eieren
* Flinke scheut room of koffiemelk
* 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Nodig: oven en een ronde ovenvorm van 26 cm . doorsnee

Bonen marineren.
Het is belangrijke om de bonen te marineren enkele uren voordat je de quiche gaat bakken!  Laat de bonen uitlekken en doe ze in een schaal. Snij ¼ deel van de rode ui in flinterdunne sliertjes en snij de tomaten in dunnen reepjes. Roer dit door de bonen met nog wat versgemalen peper en zout. Dek de schaal af en zet hem in de koelkast.
Kook de aardappeltjes gaar, misschien heb je er nog wat over van gisteren?

De quiche klaarmaken. Maak met het deeg de bodem klaar en verwarm de oven voor op 200 graden.  Vet de vorm in en bekleed die nu met het deeg. Zorg voor een klein opstaand randje! Quiche-met-Spaanse-bonen1
Snij de rest van de rode ui en de knoflook fijn en fruit ze zacht in wat olie in een koekenpan ca 3 minuten. Voeg er dan de rozemarijn bij en breng het op smaak met peper en zout. Roer er dan de gemarineerde bonen door en laat dit eventjes warmen, niet echt bakken of zo!
Klop in een kom de eieren los met de room, de kaas en naar smaak peper. Schenk dit eimengsel in de taartbodem en verdeel hierover de in plakjes gesneden aardappel en daarop het bonenmengsel. Bak de quiche ca 30 – 35 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Smakelijk eten!!

Dit recept is 4121 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.