Snijbonen, mijn lieve moeder maakte ze door ze door zo’n snijbonenmolen te draaien. Dan kreeg je allemaal dunne groene sliertjes, die werden gekookt en opgegeten. Ik vond ze toen eerlijk gezegd niet zo geweldig lekker, want er zaten ook vaak van die draadjes aan.
Maar…nu heb ik voor jullie dit recept gemaakt van snijbonen zonder draadjes, die hebben ze mooi eruit gekweekt en ik weet zeker dat ook de kinderen er dol op zijn!
* 500 gram snijbonen
* 1 kleine rode ui gesnipperd
* 1 sjalot, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, kern eruit, heel fijngesnipperd
* Scheut olijfolie
* Handvol Sultana rozijnen
* Kopje bouillon, mag van blokje of poeder
* Peper en zout
Het beste bereid je dit gerecht in de wok!
De truck van dit gerecht zit ‘m in de manier van bereiden en de wijze van snijden.
Haal de puntjes van de bonen en was ze. Haal met de dunschiller aan de lange zijkanten even de draad eraf. Snij ze nu in schuine ruiten.
Fruit de sjalot en de knoflook in je wok en als ze glazig zijn voeg dan de snijboonruiten toe en bak ze even lekker door. Blus af met wat bouillon.
Voeg de rozijnen toe en laat dit ca 15 minuten lekker pruttelen onder af en toe doorroeren.
Smakelijk!!!!!