Nasi goreng

Dit is de nasi die ik al jaar en dag serveer in mijn eigen huis en hij gaat er nog altijd in als peperkoek! “Op z’n Hollands” zullen we maar zeggen, dus als hoofdgerecht, maar wel erg lekker!!! Voor 6 personen.

Voor de nasi:
* 700 gram rijst
* 500 gram hamlap of nasivlees
* 1 grote ui
* 1 flinke teen knoflookNasi-goreng
* 2 dikke preien
* Halve witte kool
* Zakje gedroogde Conimex nasi kruiden
* Flinke scheut ketjap (zoet)
* 1 theelepel sambal
* Peper en zout
* Olie om in te bakken

Voor bij de nasi:
* Satésaus
* 500 gram taugé
* 1 gebakken ei per persoon
* Augurkjes
* Atjar tjampoer
* 1 plak gekookte ham per persoon
* Een lekker flesje bier of water

Hulpmiddelen:
Wok voor de nasi, kookpan voor de rijst en de satésaus, bakpan voor de tauge en de eieren.

Voorbereiding:
* Kook de rijst gaar
* Snij en was de prei, de witte kool, pel de ui en de knoflook en snij ze fijn
* Snij van de hamlappen mooie kleine blokjes
* Maak de satésaus klaar
* Was en bak de taugé in olie met een klein beetje zout
* Bak de eieren

Bereidingswijze:
Olie in de wok; daarin snel ui en knoflook aanfruiten en vervolgens het vlees gaarbakken. Nu het zakje gedroogde nasikruiden van Conimex erdoorroeren met een scheut ketjap. Tenslotte snel de prei en witte kool erbij bakken. Dit wokgebeuren gaat erg snel ik denk ca 8 minuutjes. Zorg dus dat de rest al klaar is, want met die knapperige wokgroenten is de nasi het lekkerst! Nu de rijst erbij doen en alles goed doorroeren!

Serveertips:
Ik zet altijd de wok op tafel en serveer er in losse schaaltjes de satésaus, de taugé, de eieren en de augurkjes en atjar bij. Ook op tafel komt de ketjapfles en de sambal voor de liefhebbers. Met een glas bier of fris water is deze maaltijd echt smullen!!!

Dit recept is 5372 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.