Zes vinaigrettes voor een heerlijke salade.

Gebaseerd op olie en azijn maken deze zachte vinaigrettes met hun geurige
kruiden uw salades tot een feest. Door de diverse aroma’s krijgen ze steeds weer een eigen karakter.

ZACHTZOET

Meng twee eetlepels bouillon met twee eetlepels olijfolie en een eetlepel Balsamico azijn. Voeg hierbij een theelepeltje suiker, wat peper en zout van de molen. Tenslotte een paar druppeltjes citroensap. Dit alles goed mengen.

MET SINAASAPPEL Sinaasappels

Pers 2 sinaasappels uit en doe hierbij een dessertlepel sesamolie of zonnebloemolie. Maak dit op smaak met zout een een klein beetje zwarte peper. Om de smaak van de sinaasappel nog te versterken kun je er wat geraspte citroenschil bijroeren

MET BALSAMICO

Meng een eetlepel rode wijnazijn met een eetlepel balsamico azijn, die wat is aangelengd met whisky; giet hierbij drie eetlepels olijfolie extra vergine en een ietsiepietsie zout en meng dit goed door elkaar.

MET KRUIDEN

Voeg bij een glas droge witte wijn, een dessertlepel witte wijnazijn en twee Kruidenpaleteetlepels olijfolie extra vergine. Maak deze vinaigrette compleet met een mengsel van heel fijngesneden bosui, basilicum en kervel (of kruiden naar smaak).

OP Z’N FRANS

Meng twee eetlepels olijfolie extra vergine met een eetlepel wijnazijn. Voeg hier een theelepeltje pikante mosterd bij. Een snufje zout erbij en een eetlepel lauwwarm water. Dit alles eventjes goed dooreenroeren.

SMULMAMA Olijven

Meng drie eetlepels olijfolie extra vergine met ruim één eetlepels slasaus. Voeg hierbij kleine twee eetlepels Slafris “tuinkruidendressing”, enkele druppels Balsamico azijn, een dessertlepel gembernat en wat peper en zout van de molen. Extra lekker wordt deze vinaigrette met een fijngesneden bosui erdoor en wat fijngesnipperde basilicum.

Dit recept is 4205 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.