Baileys

Zelf je eigen likeurtje maken, wat is er nu leuker dan dat? Met dit recept maak je in een kwartiertje een mooie hoeveelheid Baileys, ongeveer ruim een halve wijnfles vol.
De smaak zal afhangen van de soort en de hoeveelheid koffiepoeder die je hierin doet. Ik heb niet te veel erbij gedaan, waardoor je wel op de achtergrond de koffie proeft, maar niet te sterk.

Meng in een shaker of dichte pot 140 cc gewone Vieux of Brandy met 200 cc roomBaileys (ongeslagen, zonder suiker en dus gewoon vloeibaar). Voeg daarbij 100 gram poedersuiker en één of twee theelepels poederkoffie.
Ik heb hiervoor gebruikt een flinke volle theelepel Nescafé espresso – donker & intens, de smaak is verrukkelijk.
Nu flink enkele keren shaken of schudden, proeven hoe lekker hij is en na goedkeuring bewaren in de koelkast. De drank is zeker twee maanden goed houdbaar in de koeling, maar ik betwijfel of hij er zo lang zal staan, haha.

Dit recept is 5764 keer bekeken

2 thoughts on “Baileys

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.