De taart is een zoete herinnering aan haar. Goed voor 8 heerlijke appelpunten!
* 150 gram boter
* 150 gram suiker
* 2 zakjes vanillesuiker
* 4 eieren
* 1/2 buisje citroenaroma
* 1 mespunt zout
* 200 gram bloem
* 5 theelepels backin
* 500-750 gram appels
* Ruim 1/2 ons rozijnen, als het kan gemengd
* Nóg twee eetlepels suiker
* Wat kaneelpoeder
* 3 eetlepels jam naar keuze
Hulpmiddelen:
Springvorm 26 cm en oven.
Voorbereiding: Oven 6 minuten heet voorverwarmen, dan oven stellen op 5 of 6, 30 minuten bakken. Voor mijn combi heteluchtoven betekent dat voorverwarmen 10 minuten op 180 graden, bakken 45 minuten op 180 graden. Springvorm 26 cm, inwrijven met boter en eventueel bestuiven met wat bloem, dit om aanplakken te voorkomen.
Bereidingswijze: Eerst de boter tot room roeren, dan lepel voor lepel de suiker en de vanillesuiker (gemengd) toevoegen. Dan een voor een de eieren, wat zout en citroenaroma. (ik gebruik ook eventueel een halve uitgeknepen citroen – smulmama). Dan de bloem met backin door een zeef met kleine hoeveelheden toevoegen. De appels in kleine brokjes snijden. Rozijnen wassen en met een theedoek afdrogen. Meng de rozijnen door de appelstukjes en doe er twee eetlepels suiker en wat kaneelpoeder doorheen. Tweederde van het deeg met een krabbertje op de bodem doen, dan de appelstukjes met rozijnen, dan weer een laagje deeg. Door de krabber nat te maken strijkt hij wat makkelijker uit. (deegkrabber)
Als hij uit de oven komt met warme jam bestrijken. Lauwwarm serveren is heerlijk, maar op kamertamperatuur ook!!! Je kunt er altijd nog poedersuiker overheen strooien of slagroom!
Wie is nu niet gek op appeltaart, haha