Zoetzure Bloemkoolroosjes

Verrukkelijk Italiaans gerecht dat het heel goed doet als garnering bij een zomerse salade of als bijgerecht bij een BBQ of Italiaanse maaltijd. Het vraagt even wat inspanning maar het resultaat is áf.

* 800 gram niet te kleine bloemkoolroosjesZoetzure-bloemkoolroosjes
* 350 gram rode ui, in de lengte gesneden
* 12 zwarte olijven
* Wat venkelgroen of fijngestampte venkelzaadjes
* Schepje suiker
* Scheutje azijn, liefst witte wijnazijn
* 1 teen knoflook
* Hete rode peper (stukje) of wat druppels chili-olie
* Grof zout
* Fijn zout

Kook de bloemkoolroosjes in zout water met een scheut azijn al dente, dus vooral NIET te lang, giet ze af en laat ze afkoelen.
Bak in wat olie in een pan de rode ui, voeg er een glaasje water bij en een scheutje azijn, wat hete olie of een stukje rode peper, een schepje suiker en een snuifje grof zout. Laat dit maximaal 4 minuten koken en zet het dan van het vuur af om in de pan af te laten koelen.

Neem nu nog een pan met daarin wat olie en laat hierin op zacht vuur de olijfjes, venkel, knoflook en wat fijn zout warm en gaar worden. Meng nu in een grote schaal de bloemkook, ui en de olijfjes goed door elkaar en laat alle smaken nog een poosje op elkaar intrekken.
Buon appetito!

Dit recept is 3067 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.