De appelsalade van Yvonne inspireerde mij omdat hij zo verrassend heerlijk is van smaak. Ik heb hem iets lichter gemaakt door toevoeging van crème fraîche en nog wat meer ingrediënten. Hij is heerlijk bij de lunch of de BBQ!
* 3 flinke harde frisse zoetzure appels zoals de “Kanzi” of “Breaburn”
* 1 hele stronk bleekselderie
* Bakje pijnboompitten, eventjes geschroeid in een hete pan
* Handvol gestapte walnoten
* Handvol flinke gele rozijnen
* Handvol flinke donkere rozijnen
* Sap van 1/2 citroen
* 100 cc crème fraîche
* 2 eetlepels mayonaise
* 2 eetlepels fritessaus
Was de appels en snij ze in mooie dunne staafjes, niet schillen, we willen het rode schilletje terugzien in de salade. Maak de selderiestelen schoon en snij ze in plakjes.
Meng dit alles met de rozijnen in een mooie schaal.
In een bakje meng je de rest tot een glad mengsel dat je tenslotte door de appelsalade mengt. Laat dit alles afgedekt een uurtje intrekken in de koeling.
Smullen maar!