Astrid is net als ik groot liefhebber van de Italiaanse keuken. Van haar kreeg ik het recept van een typisch Italiaans gerecht dat meestal gegeten wordt als onderdeel van een antipasti buffet. Een verrassend lekker en simpel te maken gerecht.
* 2 rode, 2 gele en 2 groene paprika’s
* Bosje, liefst platte peterselie
* Scheutje mooie Balsamico azijn
* Kop mooie olijfolie extra vergine
* Beetje peper
Leg de gewassen en gedroogde paprika’s op het rooster onder de hete grill tot ze rondom zwart zijn (dus af en toe even draaien). Nu maak je een dressing van olijfolie, peterselie, beetje peper en de Balsamico azijn.
Als de paprika’s voldoende geroosterd zijn dan trek je het kroontje eruit zodat het vocht eruit kan. Haal de schil voorzichtig van de paprika’s en verwijder de witte pitjes. Snij ze in repen en leg deze in een platte schaal. De dressing erover en dan nog even in de koelkast.
Smullen maar!!