Tomatensaus

Deze tomatensaus kun je voor vele lekkere Italiaanse gerechten gebruiken, bijvoorbeeld voor in een pastagerecht of door de risotto. Maar speciaal voor op de pizza is dit de goede basis waarop je andere heerlijke ingrediënten kunt leggen voordat je je eigen pizza in de oven schuift.
Dit recept geeft saus voor 4 pizza’s.

* 1 flinke sjalot, fijngesnipperdTomatensaus
* 2 tenen knoflook, kern eruit, heel fijngesnipperd
* 1 blik tomatenstukjes of gepelde langwerpige tomaten (400 gr)
* Flinke snuf Italiaanse gedroogde kruiden
* Half theelepeltje suiker
* 1 theelepel Balsamico azijn
* Peper en zout van de molen
* Olijfolie

Fruit de sjalot met de knoflook zacht gaar in de olie, voeg er de fijngesneden tomaat bij, de kruiden, suiker en Balsamico azijn en laat dit een half uurtje zacht pruttelen. Zorg ervoor dat de saus afgedekt is met een deksel, zodat hij niet verdampt.
Tenslotte aan het eind altijd even proeven of er nog wat peper en/of zout bij moet.
Hierna kun je de saus even pureren met de staafmixer als je vindt dat hij te grof is van structuur.

Dit recept is 4918 keer bekeken

3 thoughts on “Tomatensaus

  1. Geachte mevrouw, Ik kreeg de tip om op uw site te kijken van Rogier Beekman, mijn jongste zoon. Ik ga morgen de tomatensaus proberen. Omdat ik lactose en glutenvrij moet eten zal ik dingen soms aanpassen. Als u dat op prijs stelt zal ik dit melden want ik ben niet de enige die hiermee te maken heeft. Wat fijn dat u de moeite neemt al die recepten te delen. Ik ga even mijn twitterkennis updaten zodat ik u daar kan volgen. Dank en tot ziens op uw site. Gr. Nel

  2. Hallo Nel,
    Een wat verlate reactie, maar dat gebeurt in deze zomertijd. Dank voor je bericht bij dit tomatensausrecept. Ik begrijp wat je bedoelt want ik heb afgelopen winter ook een keer een geheel gluten en lactosevrij menu voor gasten gekookt. Nou, dat valt nog niet mee hoor!
    Omdat ik veel Mediterraans kook zijn de producten vaak onbewerkt en dat is fijn.
    Vind je een populair recept op mijn site dat gemakkelijk kan worden aangepast dan hou ik me voor je reactie aanbevolen.
    Maar dan blijft het toch bij slechts een aantal.
    Vriendelijke groet en kook ze!
    Marijke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.