Je kunt natuurlijk álles wel door elkaar mengen, maar ik dacht waarom niet de courgette door de aardappel? Nou, dat is me héél goed bevallen en als jullie deze puree maken bijvoorbeeld bij een lekker stukje zalm met een frisse groene salade erbij, dan wordt het zeker smullen!
* 2 flinke courgettes
* 12 aardappelen
* 1,5 handvol vers gehakte, liefst platte peterselie
* Klontje boter
* Kopje kookwater van de aardappels
* 2 eetlepels tuinkruidenbouillonpoeder of 1,5 tablet
* Peper, zout en nootmuskaat
Kook de aardappels gaar. Je kunt dat ook een dag van te voren doen, als ze maar weer goed heet zijn als je de ragout gaat stampen. Schil de courgettes, snij ze in de lengte door en nogmaals door en haal wat van de zachte kern eraf. Snij ze in blokjes.
Doe wat olie in een pan en stoof hierin de courgetteblokjes met wat peper en zout gaar. Gooi er de tuinkruidenbouillonpoeder bij en pureer dit heel glad met de staafmixer.
Hak de peterselie heel fijn.
Nu de aardappels afgieten en met wat kooknat fijnstampen met de stamper. Hierbij de courgettes voegen en de peterselie, die gaart in de hete puree. Wat nootmuskaatpoeder erdoor en dan even proeven of het op smaak is.
Smakelijk eten!