Wie houdt er niet van? Ik ken ze eigenlijk niet. Natuurlijk, je kunt deze salade te kust en te keur en ook vaak wel lekker, kopen in je supermarkt. Maar het is echt een fluitje van een cent om het even zelf in elkaar te flansen.
* 3 eieren
* 2 eetlepels mayonaise of fritessaus
* 1 kleine eetlepel tomatenketchup
* 1 theelepel rode milde paprikapoeder
* 1 theelepel gewone kerriepoeder
* 1 handje vers gehakte peterselie
* 1 eetlepel gesnipperde bieslook
* 2 eetlepels crème fraîche
* Peper en zout naar smaak
Breng de eieren in water aan de kook en kook de eieren 10 minuten. Laat ze direct afkoelen in koud water. Als ze koud zijn dan kun je ze het beste in de eiersnijder fijnsnijden; nog even erdoorheen snijden en je hebt een schaal vol ei voor je salade. Voeg hier de mayonaise, ketchup, paprikapoeder, en kerriepoeder aan toe en meng het goed. Breng het op smaak met peper en zout. Tenslotte de smaakmakers erdoor, de peterselie en bieslook! Proef of het naar je smaak is en anders kun je er altijd nog wat van een of ander doordoen. Ik zet deze eiersalade altijd een poosje in de koelkast, zodat de smaken goed op elkaar kunnen intrekken.
Veel plezier met je salade.
Ha Marijke, zo lekker als deze eiersalade had ik ‘m nog nooit gemaakt, dankjewel! Groeten van Joke