Een voorgerecht waarmee je bij je gasten een hele goede beurt maakt!!!
* 4 platte Italiaanse geitenkaasjes van ca 75 gram per stuk
* Krop malse sla of mooie zachte lentebladsla, gewassen en gedroogd
* 20 kerstomaatjes, gehalveerd
* Citroen
* Handvol verse basilicumblaadjes
* 2 appels met smaak, bijvoorbeeld Breaburn
* Olijfolie
* Peper en zout van de molen
* 1 ei
* Paneermeel
Leg op elk bord een basis van sla. Eromheen de tomaatstukjes en enkele basilicumblaadjes en over het midden van de sla hele dunne schijfjes van de appel. Sprenkel wat citroensap over de appel. Peper en zout over de tomaat en basilicum en fijne scheutjes mooie groene olijfolie.
In een koekenpan wat olijfolie heet maken. Klop het ei in een bord en wentel er de geitenkaasjes goed doorheen. Rol ze vervolgens door de paneermeel. Bak ze krokant in de olie, luister naar de kaasjes bij het omdraaien, je merkt als ze van binnen vloeibaar zijn geworden. Leg op elk slabed een kaasje en snij het doormidden zodat je de kaas er een beetje uit ziet lopen.
Opdienen met een mooi glas witte wijn en wat Italiaans brood, bijvoorbeeld ciabatta. Buon appetito!
Geitenkaas, mm apart hoor, lijkt me lekker, ik neem het mee, bedankt smulmama