Dit is echt voor de liefhebbers! Een tartaar van verse haring, mmm. Dit recept is ook geschikt voor super verse rauwe zalm of tonijn.
* 4 nieuwe haringen, goed gekoeld
* 2 eetlepels kappertjes
* 2 lente-uitjes, ragfijn gesneden
* 2 eetlepels crème fraîche
* Stukje komkommer van ca. 12 cm geschild
* 1 eetlepel citroensap
* Peper en zout
* Snufje poedersuiker
* Wat gedroogde dille
Snijd de kommer in de lengte door, verwijder zaden en strooi er zout op, laat 15 minuten staan, spoel de komkommer af, dep droog en snijd de stukken in
piepkleine blokjes.
Zet kappertjes, gesneden lente-ui, komkommerblokjes en crème fraîche 1 uur in de koelkast, haring meteen na aankoop in de koelkast. Snijd de haring ook in kleine blokjes, meng snel alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en poedersuiker.
Serveer meteen op een toastje of op een sneetjes geroosterd brood.