Kipsalade

Bijzonder smakelijk voorgerecht of lunchgerecht voor wie dol is op kip.
Het is een aangeklede koude kipsalade die vooral kan stralen op een warme zomeravond!

* 1 mooie kip, liefst een maïskip of een biologisch gefokte kipKipsalade
* Flinke handvol vers gehakte peterselie, verdeeld in twee delen
* Peper en zout
* 1 kipbouillontablet
* Gewassen sla, bijvoorbeeld frisée, veldsla of rucola, maar de zachte bladeren van
een gewone krop (boter)sla zijn natuurlijk ook prima (zie foto!)
* Tros zoete witte druiven, liefst zonder pit
* 5 schijven ananas in dunne reepjes
* 1 komkommer in dunne schijfjes
* 2 eetlepels kleine kappertjes
* Enkele kerstomaatjes
* Scheut olijfolie
* Peper en zout

Voor de roze saus:
* 3 flinke eetlepels fritessaus of mayonaise
* 1 scheutje tomatenketchup
* Scheutje drank, bijvoorbeeld sherry
* Wat rode paprikapoeder

Breng de kip in een pan ruim water aan de kook. Doe er wat peper en zout bij en een bosje peterselie. Als het water kookt zet je het vuur laag; vervolgens laat je de kip een uurtje trekken. Als je dat enkele uren voor het eten doet dan kun je de kip in het vocht af laten koelen. Zorg er wel voor dat de kip koud is voordat je de salade gaat maken.
Haal het vlees van de kip en doe de stukjes in een schaal. Voeg er ¾ van de roze saus door, de ananas, olijfolie  en de helft van de peterselie en meng alles door elkaar. Was de druiven.
Maak de borden op: leg op elk bord een bedje van sla en verdeel daarop de kipsalade. Je kunt dat het beste doen met een opdienring. Smeer boven op de salade nog een dun laagje roze saus. Garneer met de kappertjes, de druifjes, komkommer, de (opengesneden) tomaatjes en de rest van de peterselie. Heerlijk met wat versgebakken brood en een koel glas wijn.

Smakelijk eten!

 

Dit recept is 4945 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.