Paddestoel Pannenkoekjes

Ook hier weer een origineel Italiaans recept van mijn vriendin Franka. Elk
najaar zoekt ze zelf de heerlijke funghi porcini die vlak bij haar huis groeien
in de bergen. In Nederland kunnen we proberen of we vers eekhoorntjesbrood
kunnen krijgen en anders kunnen het doen met grotchampignons en andere heerlijke bospaddestoelen die je hier in Nederland het hele jaar door kunt kopen.

Voor de pannenkoekjes:
* 2 eieren Paddestoel-pannekoekjes
* 50/60 gram meel
* 1 glas half om half melk en water
* Snufje zout

Klop alles in een kom tot een mooie vloeibare massa, bak er daarna in een pan
van circa 24-26 cm doorsnee een aantal mooie dunne flensjes van. Snij ze
middendoor in twee helften.

Voor de vulling:
*
300 gram paddestoelen
* 1 sjalot
* 1 flinke teen knoflook
* Handje peterselie
* Olie om te bakken
* Peper en zout naar smaak
* 200-300 cc béchamelsaus (Zie mijn recept voor Blanke Béchamelsaus bij “Sauzen”)

Snij de paddestoelen in schijfjes of stukjes en bak ze in wat olie met de sjalot en de fijngesneden knoflook gaar. Voeg er peper en zout bij en de peterselie. Beleg de halve flensjes met wat paddestoelenvulling en leg daarover een klein laagje béchamelsaus. Vouw ze dicht en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal. Bedek daarna dit alles nog met een laagje béchamelsaus. Zet de schaal in een voorverwarmde oven, 200 graden, 20 minuten. Elke gast krijgt een aantal flapjes op zijn bord en reken er maar op, dat is genieten!!!!

Dit recept is 3214 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.