Pepernootjes bakken is een heerlijke bezigheid rond december. Kinderen zijn er dol op, maar wees eerlijk, we snoepen er allemaal graag een paar weg. Een bakje zelfgebakken pepernootjes is dan natuurlijk veel leuker als een zak pepernootjes uit de supermarkt omkeren. Je hebt wel even kleverige vingers, maar ze smaken superlekker!
* 200 gram zelfrijzend bakmeel
* 100 gram donkerbruine basterdsuiker
* 1 theelepel speculaaskruiden
* 40 gram harde, koude boter
* 4 eetlepels melk
* mespuntje zout
Het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en het zout zeven in een kom. Voeg boter, de basterdsuiker en melk toe en snijd het met twee messen in kleine stukjes. Kneed er een samenhangend deeg van.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vorm balletjes van het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat. Probeer ze even groot te maken. Druk ze iets aan zodat de onderkant van de balletjes plat wordt. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden en kleuren. Als ze eventjes uit de oven zijn kun je ze van de plaat halen en smullen maar!
die gaan we vanmiddag maken, zin in!!!! Xxxxx