Ik kwam thuis van een bijeenkomst en daar had ik een tip gekregen, maak maar snel een tortilla, je hebt vast nog wel iets in je koeling staan.
Nou, dat klopt wel, ik had nog 4 heerlijke gekookte aardappels en prachtige rode paprika, uien en knoflook heb je altijd in huis. Een blik tonijn op olie heb ik ook altijd paraat en zo ging ik aan de gang. Het resultaat was een heerlijk tortilla met
tomaatschijfjes en basilicumblaadjes erop.
Dit recept is voor 2 personen.
* 1 rode paprika
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 kleine ui, in ringen
* 1 teen knoflook, in fijne snippers
* 3-4 aardappels, gekookt en in blokjes
* 4 eieren
* 160 gram tonijn op olie, uitgelekt
* Handje preistukjes (als je die in huis hebt)
* 1 eetlepel verse dragon (als je dat in huis hebt)
* 4 harde tomaten
* Wat verse basilicumblaadjes
* Peper en zout
Verwarm de oven op 190 graden en rooster de gewassen paprika in 40-45 minuten. Neem daarna de paprika uit de oven, stop hem in een afgesloten plastic zak en laat hem daarin 40 minuten stomen. Nu kun je moeiteloos het vel eraf halen en de pitjes eruit. Snij de stukken in reepjes.
Bak de ui en paprika in wat olie en meng dit in een grote kom door de aardappelblokjes. Klop de eieren erbij en roer ook de paprika en de wat fijngemaakte tonijn erdoor. Als je hebt nu nog de prei
erin en wat dragon en alles even doorroeren.
Doe wat olie in een niet al te grote koekenpan en bak hierin de tortilla aan beide kanten goudbruin en gaar. Lekker met wat tomaat erbij die bekleed zijn met basilicum, peper, zout en heerlijke olijfolie