Heerlijk om en om gebakken kipfiletschijfjes met geweekte Porcini paddestoelen uit Italië. Kun je daar niet aankomen, neem dan andere heerlijk geurende gedroogde champignons. Dit gerecht is erg lekker als voorgerecht of als lunchgerecht.
* 500 gram kipfilet
* 1 kop gedroogde Funghi Porcini of andere gedroogde paddenstoelen
* 1 flinke handvol rucola
* 8 kerstomaatjes
* Mooi stuk Parmezaanse kaas om plakjes van te snijden
* 1 teen knoflook, gepeld en geplet
* Wat bloem
* Scheut droge witte wijn
* Peper en zout
* Olijfolie
Week de gedroogde Porcini in kokend water. Snij de kipfilets met een goed scherp mes in dunne kleine plakjes van ca 8-10 cm lang en ca 3-4 cm breed. Strooi wat bloem in een schaal en wentel deze kipplakjes door de bloem, klop de bloem ook eraf.
Verhit de olie in een grote koekenpan en doe hier de knoflookteen in zodat de olie een heerlijke smaak krijgt. Leg nu snel een voor een de plakjes kip in de pan en strooi er wat peper en zout over. Na enkele minuten zijn ze gaar, blus dan af met de witte wijn, haal de Porcini uit het weekwater en doe ze bij de kip. Als alle smaken een minuutje op elkaar zijn ingetrokken schud je alles op een mooie schaal. Leg de gewassen rucola erop en kruid nogmaals met peper en zout en een mooie scheut olijfolie. Daarop leg je de plakjes Parmezaanse kaas.
Ter versiering kun je er wat mooi opengesneden kleine tomaatjes bijleggen.
Buon appetito!