Champignonsoep van Hans

Een super sensatie!!!  Hans slaat met deze soep de spijker op zijn kop, heerlijke volle champignonsoep, prachtig van smaak!

* 300 gram witte champignonsChampignonsoep-van-Hans
* 300 gram kastanjechampignons
* Halve fles droge witte wijn
* 1 liter water
* Teen knoflook, van schil en kern ontdaan
* 125 gram boter voor de roux
* 3 eetl. bloem voor de roux
* Handvol verse fijngesneden peterselie
* 2-3 héle dunne schijfjes citroen
* P/Z

Snij de niet al te grote champignons in 2 delen. Kook de champignons in het water met wat zout gaar. In andere pan boter (ca 125 gram) smelten en er twee eetlepels bloem doorroeren. Pers hier de knoflookteen in uit en laat deze heel even meebakken. Met de champignonbouillon de roux maken. Dat doe je door eerst 1 soeplepel nat erbij te gooien. Dit terwijl je het vuur matig hebt heel goed door het bloemmengsel roeren totdat er een gladde massa ontstaat. Nu weer een soeplepel met hetzelfde werk, tot je alle bouillon erdoor hebt. Vervolgens ook de wijn erbij. Dit ook goed roeren. De champignons erbij, op smaak brengen met peper en zout uit de molen. Ook een aantal schijfjes citroen even een aparte smaak aan de soep, heerlijk! Laat daartoe enkele minuten een paar schijfjes citroen in de soep mee garen, haal ze er dan uit.

Soep heet serveren met wat peterselie erop.

Dit recept is 3865 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.