Van mijn schoonzusje Agnes kreeg ik het recept voor een verrukkelijke
Chinese kippensoep, even wat anders en wat een smaken! Deze soep is uitstekend geschikt om te maken als je eens niet zoveel tijd hebt en tóch een smakelijke soep wilt eten. Dit recept is goed voor een flinke pan van wel ca. 2,5 liter soep.
* 2 grote potten kippenbouillon met kippenvlees erin
* Water, zie beschrijving recept op de potten
* 1 kipfilet
* 2 blokjes kippenbouillon
* 1,5 prei
* 2 handen vol fijne mie
* 3 eieren
* 200 gram tomatenpuree
* 6 eetlepels suiker
* 6 eetlepels ketjap
* 2 eetlepels aceto balsamico
* Een theelepel sambal
* Zout, peper naar smaak
Kook de kipfilet gaar in water met wat zout. Giet de potten kippenbouillon in een grote pan en leng dit aan met water volgens opschrift op de pot, meestal met 3 keer de inhoud per pot. Was de prei en snij ze in dunne ringen. Voeg de bouillonblokjes bij de soep. Voeg ook de in stukjes gesneden kipfilet, de tomatenpuree, de suiker, ketjap en sambal toe en laat de soep garen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Kook intussen wat Chinese of Japanse fijne mie gaar volgens recept en laat deze staan tot bij het opdienen. Spoel hem dan even met gloeiend heet water.
Kluts de eieren met een scheutje water en wat peper en zout. Giet er wat van in een hete koekenpan (liefst een flensjespan) en gaar het eierflensje snel aan beide kanten goudbruin. Rol de flensjes op en snij ze in dunne reepjes.
Opdienen:
Leg in elke soepkom wat mie en ei-sliertjes en vul hem verder met de heerlijke gloeiendhete soep.
Mm, dat wordt smullen! Smakelijk eten!