Zálig deze zoetzure komkommerlinten, vooral als bijgerecht bij de BBQ. Gemakkelijk om te bereiden en een traktatie voor je gasten! Dit is voldoende voor 4 personen, maar voor meer ga je gewoon vermenigvuldigen.
* 2 komkommers
* 150 cc water
* 300 cc witte wijnazijn
* 150 gram suiker
* 3 eetlepels zoete chilisaus
* Sap van een halve citroen
Breng alles behalve de komkommers aan de kook totdat de suiker gesmolten is. Snij van de komkommers de lengte met een kaasschaaf lange linten tot op de zachte kern. Je kant dat in 3 of 4 keer doen. De zachte kern heb je niet nodig.
Giet het warme vocht over de komkommerlinten en laat ze onder af te toe omroeren een half uurtje staan. Giet ze af en laat ze afkoelen op het laatst in de koeling.
Heerlijk!
Ik heb deze komkommerlinten laatst in Italië geproefd. Toen waren ze door Marijke klaargemaakt en ze waren zalig!! En ook nu zijn ze heerlijk. Een echte aanrader!!