Van Monique kreeg ik het recept van een smeuïge puree met een licht zoet smaakje van de pastinaak, verrukkelijk bij wildgerechten.
Je kunt de aardappeltjes en pastinaakblokjes al van tevoren koken en in het kookwater wegzetten totdat je de puree gaat afmaken, de puree wordt er zelfs zachter van.
* 500 gram aardappelen (ik gebruik de Nicola aardappel, een vastkoker)
* 500 gram pastinaken
* 50 gram boter, in klontjes
* 100 ml room (slagroom) of volle melk
* een snufje nootmuskaat
* Zout en peper naar smaak
Schil de aardappelen en pastinaken en snij ze in blokjes. Kook ze in water met wat zout gaar in ca 20 minuutjes. Giet ze af, voeg er de boter en room bij en pureer en klop deze puree tot een prachtige smeuïge puree.
Maak de puree op smaak met peper, zout en een ietsiepietsie nootmuskaat.
Smakelijk!
Hoi Marijke. Ik vervang altijd 1/4 vd aardappels door zoete aardappels, doe er een flinke snuf anijs bij en een flinke ui smakelijk gebakken. (met het water met ui-baksel van het pannetje). Uitgebakken spek, verse worst of een gehaktbal erbij … Mmmmm.