Risotto met courgette

Het hele jaar door kun je deze risotto maken met een gewone courgette. Maar in de zomer en in het najaar kom je weleens die heerlijke courgettebloemen tegen. Dan wordt deze risotto nóg specialer! Je proeft de intense courgettesmaak in de rijst, echt verrukkelijk!
Een eenvoudige vegetarische maaltijd, dit recept is voor 2 personen.

* 240 gram Carnaroli risottorijstrisotto-met-courgette
* 3 eetlepels mooie olijfolie
* 1 sjalot
* ½ glas witte wijn (niet zoet)
* 1 mooie niet al te grote courgette
* 6 courgettebloemen (als je die niet kunt krijgen, dan neem je hiervoor nog een kleine courgette)
* ¾ blokje kruidenbouillon of 3/4 eetlepel kruidenbouillonpoeder
* Ca 400 cc heet water
* Peper en zout naar smaak
* Enkele eetlepels Parmezaanse strooikaas

Snipper de sjalot fijn en bak de snippertjes zacht gaar in de olie. Giet er nu de rijst bij en roer deze goed door de olie. Zet het vuur even wat hoger en blus af met de witte wijn. Blijf rustig roeren. Als de alcoholgeur verdwenen is giet je het eerste deel heet water erbij, nu gaat de risotto lekker garen op gematigd vuur. Als ook dit verdampt is nog meer water en de bouillon erdoor.
Heel rustig ongeveer 12 minuten laten garen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf af en toe roeren!
Intussen snij je de courgette in kleine blokjes en de bloemen in stukjes, gebruik alles van de bloem! Laat na die 15 minuten eerst de stukjes meegaren en tenslotte de bloemen.
De rijst is na 20-25 minuutjes gaar, breng op smaak met peper en wat zout naar smaak. Proef ook of de rijst al dente is, niet meer hard maar ook niet te zacht oftewel te papperig! Zorg dat de rijst ook blijf vloeien, zodat je op je bord geen berg risotto krijgt, maar een laagje risotto!
Wat kaas erover en eventueel nog wat olie en smullen maar!

Dit recept is 3099 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.