Maak eens wat anders vandaag, deze romige wortel en gembersoep die ook door de kinderen erg lekker wordt gevonden. En gezond!
* 200 wortel, in blokjes
* 1 kleine ui, in snippers
* scheutje olijfolie
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 1 eetlepel versgeraspte gember
* 1 eetlepel gembersiroop
* 1 pot vleesfond van 380 ml
* 85 ml crème fraîche
* 250 cc warm water
* Zout en peper naar smaak, niet te veel
Voor de garnering:
* 3 bosuitjes, in ringetjes
* 40 ml crème fraîche
Fruit de uit in de olie en voeg er de wortelblokjes al snel aan toe. Laat dit 6 minuten smoren en roer er de tomatenpuree en gember doorheen; laat dit 1 minuut meebakken. Doe de fond in de pan en breng het aan de kook. Laat dit nog enkele minuten zacht trekken, haal de pan van het vuur en pureer dan alles fijn met de staafmixer.
Roer nu het warme water, de gembersiroop en 85 ml crème fraîche door de soep en breng hem voorzichtig op smaak met peper en zout. Vind je de soep te dik, dan kun je er nog wat water aan toevoegen. Dien de soep op in mooie soepborden (liefst voorverwarmd) en garneer de soep met een eetlepel crème fraîche en 1eetlepel bosui-ringetjes.
Dat wordt smullen!