Tomatensalade uit Andalusië

Wat een heerlijke smaken proef je in deze tomatensalade die ik Jamie zag maken op TV. Je kunt hem eten als onderdeel van een grote tafel gevuld met tapas of als bijgerecht of zelfs als voorgerecht. Een salade die wat mij betreft het voorjaar gaat inluiden!

Voor de salade:
* 6-8 mooie stevige tomaten in halvemaantjes, kroontjes verwijderen
* 4 lente-uitjes in ringetjes
* Flinke scheut mooie olijfolie
* 1 eetlepel sherry-azijn
* Handvol basilicum in snippers
* Peper en zeezout naar smaak

En ook nog:
* 75 gram harde chorizoworst in stukjes
* 2 tenen knoflook
* Wat olijfolie
* Scheutje sherry-azijn

Meng alle ingrediënten voor de salade in een mooie schaal en laat alles even intrekken. Snij de wordt eerst in plakjes en de plakjes in 4 of 6 stukjes. Laat de worst in wat olie lakker bakken zodat ze een mooie donkere kleur krijgen. Pel de knoflook en snij de tenen in dunnen plakjes. Pas als de worst goed is gebakken laat je heel even de schijfjes knoflook kleuren in de olie en blus dit af met de azijn.
Verdeel de worst en knoflook over de tomatensalade en giet er eventueel als je dat een goed idee vindt ook nog wat van de worstsaus erover. Dit laatste is niet nodig maar wel lekker.

Dit recept is 1904 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.