Spekjes Smulmama

Geef eens een keertje een Oosterse smaak aan je eenvoudige speklapjes en ik garandeer je, dat wordt smullen! Koop wel mooie speklappen want er moeten reepjes van gesneden worden. Neem tijd om het vlees enkele uren te marineren, dat geldt overigens óók voor de zoetzure komkommertjes. Heerlijk met rijst en zoetzure komkommertjes (zie mijn recept Oosterse komkommer). Gebruik de wok voor het beste resultaat.
Het recept is een hoofdgerecht voor twee personen.

* 4 mooie dikke speklappen
* 1 gele en 1 rode kleine puntpaprika
* 3 stengels bleekselderij
* 1 kleine venkel
* 1 dunne prei (of een halve dikke)
* 2 lente-uitjes
* 2 eetlepels Conimex wok saus: Zoete Soja
* Scheutje wokolie 

Voor de marinade:
* Flinke scheut ketjap manis
* Sap van een halve limoen
* 2 flinke tenen knoflook, gehalveerd en fijn geplet
* 1 theelepel sambal
* 1 theelepel laos
* 1 theelepel sereh
* 1 theelepel ketoembar
* Scheutje water
* Snuf peper en snuf zout 

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Snij overdwars mooie reepjes van de speklappen en meng deze goed door de marinade. Zet de schaal afgedekt in de koelkast.
Snij de paprika’s en de prei in ringen en de lente-uitjes in schuine ringetjes. De bleekselderij in halvemaantjes en de venkel in reepjes.
Zorg ervoor dat je een mooie schaal rijst klaar hebt voordat je gaat wokken, want dat gaat supersnel.

Giet een scheutje wokolie in een hete wokpan en bak hierin de stukjes gemarineerde speklap met aanhangend vocht snel gaar. Voeg hier dan alle gesneden groenten bij met nog 3 eetlepels van de marinade en 2 eetlepels wok saus van Conimex. Na enkele minuutjes is alles beetgaar. Opdienen met wat lente-ui ringetjes.
Heerlijk smullen met de rijst en komkommer erbij!

Dit recept is 1779 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.