Tartaar van zalm

Een mediterrane schotel gemaakt van verse blokjes zalm, ook lekker als anti-pasto, alleen dan zou je het beter in een andere vorm kunnen gieten, bijvoorbeeld in een groentenblaadje, zoals witlof..

Gebruik per persoon:
* 100-125 gram verse zalm in kleine blokjesTartaar-van-zalm
* 1 eetl. gesnipperde bieslook
* verse peper en zout van de molen
* 1 tot 1,5 eetl. olijfolie extra vergine
* een flinke kneep citroensap
Voor de garnering:
* enkele grote kappers
* halve komkommer, in schijfjes, gemarineerd in wat peper, zout, dragonazijn en olijfolie
* 2 in elkaar gedraaide ansjovisfilets
* schijfje citroen
* beetje ragdun gesneden uischijfjes
* geroosterd snee brood , diagonaal doorgesneden
* wat zeer fijngesneden verse peterselie

Bereiding:
Doe de blokjes zalm in een schaal en voeg daar de bieslook, peper en zout aan toe. Overgiet dit met de olie en meng alles dooreen.
Neem een ronde vorm waarin je de zalm mooi platdrukt. Kiep nu de ronde vorm met de heerlijk gemarineerde zalmblokjes om op een mooi bord. Garneer rondom met de andere ingredienten en versier het bord met peterselie.

Serveertip: Maak dit gerecht klaar minstens een uur
voor opdienen. De smaak van de zalm is dan perfect!

Dit recept is 3836 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.