Biefreepjes speciaal

Hier een “slanke” maaltijdsalade, die lauwwarm kan worden geserveerd.
Hij smaakt vooral goed op een warme zomeravond, nu maar hopen dat die
er veel komen!

* Stuk van 500 gram dikke lende in dikke plakken van ca 3 cm
* 600 gram vooraf gekookte , liefst lauwwarme aardappelen, liefst Nicola
* 300 gram champignons Biefreepjes-speciaal
* 1 sjalot
* 1 teen knoflook
* 500 gram sperzieboontjes (recept “Sperzieboontjes van Antine” , hoofdstuk:
Groenten), ook vooraf gekookt!
* Grillpan met wat mooie olijfolie
* Peper en zout

Bak eerst de fijngesnipperde sjalot en knoflook in wat olie en voeg hierbij de schijfjes champignon. Voeg hier peper en zout aan toe en maak het met wat sjupoeder af tot een saus. Even nog binden met een bindmiddel. Maak de grillplaat goed heet en grill hierop de stukken bief van de dikke lende. Zorg ervoor dat je de zijden pas kruid met peper en zout als ze eerst een grillbeurt hebben gehad. Goed kruiden, dat is lekker pittig. Grill ze aan elke kant zolang of kort dat de binnenkant van het vlees minstens rosé blijft en voor de liefhebbers rood. Snij intussen de aardappelen in mooie schijfjes op de borden, leg er een bergje sperzieboontjes op en daarover wat champignonsaus. Snij de biefstukken in biefreepjes en verdeel deze over de 4 borden.
Tenslotte over het geheel nog een scheutje mooie olijfolie en serveren maar!

Smakelijk eten!

 

Dit recept is 4288 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.