Pompoensoep met appel

Pompoen en fruit, dat is een topcombinatie en deze pompoensoep met appel is daar ook een heel erg lekker voorbeeld van. Kies voor een mooie zoetzure appel zoals bijvoorbeeld een Jonagold of Braeburn.

* 1 kilo pompoen (hoikkaido of flespompoen)
* 1 ui gesnipperd
* 30 gram boter
* 2 zoetzure appels, geschild
* 1 theelepel gemberpoeder
* 1 liter kippenbouillon (van bouillonblokjes)
* 1 winterwortel
* 1/2 theelepel nootmuskaat
* 1 theelepel kerrie
* Wat toefjes crème fraîche
* Handje ongeroosterde pittenmix (bijv. van AH)

Maak de pompoen, wortel en appels schoon en snij ze vervolgens in blokjes. Van de appels mogen 1,5 appel in grote blokjes, de overblijvende halve appel moet je pak schillen en in hele fijne blokjes snijden vlak voor het opdienen van de soep.
Laat de boter smelten in een soeppan en bak hierin de ui glazig en roer er vervolgens de kerriepoeder doorheen. Nu de andere ingrediënten erbij doen, de wortel, pompoen, anderhalve appel, gemberpoeder, nootmuskaat en de kippenbouillon en breng de soep aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep zachtjes 20 tot 30 minuutjes zacht koken tot de groenten zacht zijn. De soep gaat dan in de blender of je kunt hem fijn mixen met de staafmixer. Breng je soep op smaak met peper en zout naar smaak, niet te veel zout!
Serveer deze heerlijk pompoensoep in een mooie kom, leg in het midden wat pitten en hele kleine blokjes appel en garneer dit met een lepeltje crème fraîche. Op het allerlaatst een mooi dun scheutje olijfolie erover en je soep is een plaatje om op te eten.
Smakelijk!

Dit recept is 1918 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.