Deze vegetarische lasagne is verrukkelijk zonder vlees. Verse plakjes courgette en aubergine, wat bechamelsaus (naar keuze) en een verse tomatensaus maken deze schotel tot een heerlijke maaltijd.
Recept is goed voor een schaal voor 4 personen.
* 200 gram lasagnebladen
* 1 aubergine
* 1 flinke courgette
* Een strooizakje mozzarella
* Geraspte Parmezaanse kaas
* 10 kleine of halve blaadjes basilicum
* Verse tomatensaus
* Bechamelsaus
* Olijfolie
Voor de tomatensaus zie: https://www.smulmama.nl/tomatensaus/
Voor de bechamelsaus zie: https://www.smulmama.nl/blanke-bechamelsaus/
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de ovenschaal in met olijfolie. Snijd of schaaf courgette en aubergine in dunne plakken. Bak de plakken courgette en aubergine kort aan beide kanten in een hete grillpan.
Je begint met een dunne laag saus over de bodem van de schaal. Beleg dit met lasagnebladen en breng weer een dunne laag saus aan. Hierover heen gaat een laagje bechamelsaus. Dan een laag courgettes met daarover wat mozzarella en Parmezaanse kaas. Daarboven weer een laag lasagnebladen, saus, bechamelsaus, aubergine en mozzarella. Daarboven een laatste laag lasagnebladen en het laatste deel van de saus. Als je nog wat courgettes en/of aubergine over hebt kun je die mozzarella in kleine stukjes, bijvoorbeeld op de saus leggen. Bestrooi met basilicum, mozzarella en Parmezaanse kaas.
Zet de schotel in de oven en verwarm 30 minuten (of volg de aanwijzingen op de verpakking van de lasagnebladen).
Serveer de Lasagne melanzane alla Parmigiana direct uit de oven.
P.S. Natuurlijk kun je in dit recept ook gewone vleestomatensaus gebruiken, alleen dan is het natuurlijk niet meer vegetarisch.