Pulled chicken in groentenmie

Gewoon even een Oosterse draai geven aan een mooie kipfilet en eiermie, simpel en verrukkelijk! Ook gezonde groenten ontbreken niet, smakelijk eten! 
Dit recept is voor 2 personen.

* 1 enkele kipfilet
* 100 gram krulmie
* 1 sappige winterwortel, in staafjes
* 3 dikke witte asperges, (als het er de tijd voor is), anders groene, in plakjes van 1 cm
* Half bakje peultjes, ik ring ze altijd even
* Handvol platte peterselie, fijngehakt
* 1 sjalot, in schijfjes
* Half bakje kastanjechampignons, in schijfjes
* 3 tenen knoflook, geperst
* 1 scheut wokolie
* 2-3 eetlepels Ketjap manis, naar smaak
* 1 eetlepel oestersaus
* Peper en zout naar smaak

Kook de kip gaar in wat kippenbouillon. Nadat hij is afgekoeld trek je mooie reepjes van het kippenvlees. Bak in wat olie zacht de sjalot en de knoflook gaar, voeg er dan één voor een de gesneden rauwe groenten bij en laat ze lekker enkele minuten garen. Roer er de ketjap en oestersaus ook doorheen.
Kook intussen de mie gaar zoals vermeld op de verpakking. Als ze uitlekken snij ik er altijd enkele keren doorheen om ze iets korter te maken. Roer nu de kipstukjes, de peterselie en de mie door de groenten in de wok.
Even proeven of er nog wat peper en/of zout bij moet.
Opdienen, eten maar, smakelijk!

 

Dit recept is 1981 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.