Huzarensalade

Een tijdloze salade en in de originele vorm dé salade die iedereen lekker vindt. Ik heb er een twist aan gegeven en de ham in het recept vervangen door tonijn uit blik. En dát is toch lekker zeg, probeer maar eens.
Dit recept is goed voor een schaal voor tenminste 4 personen als voorgerecht of bijgerecht.

* 6-8 vastkokende kleine aardappelen, bijv. Nicola’s
* 2 grote augurken
* 2 eieren
* Handje doperwtjes uit de diepvries
* 3 eetlepels mayonaise
* 2 eetlepels crème fraîche
* 1 theelepel gladde mosterd
* 16 zilveruitjes
* 1 blikje tonijn op olie van 120 gram
* Handje vers gehakte peterselie
* Wat peper en zout naar smaak
* Rucola sla
* 16 snacktomaatjes
* Wat plukjes zoetzure wortelsnippers uit pot
* 12 groene olijven

Voor deze salade moet je wel in het vore werken want de aardappeltjes en eieren moeten al gekookt zijn én koud! Ook de erwtjes moet je even (5 minuutjes) koken in water met wat zout.
Dan begint het fijne snijwerk: de aardappelen in kleine blokjes in een ruime schaal snijden. Daarbij de augurkjes in fijne blokjes snijden en ook één ei, de uitjes en de stukjes tonijn mét de olie fijnsnijden.
Klop in een apart schaaltje de mayonaise met de crème frâiche, de mosterd en peterselie en breng deze dressing op smaak met peper en zout.
Meng nu de dressing door de salade en laat hem een poosje in de koeling staan zodat de smaken heerlijk op elkaar kunnen intrekken.
Verdeel de rucolablaadjes over de borden en schep op elk bord een mooi bergje huzarensalade. Versier deze met partjes ei, tomaatjes, wortelsalade en olijfjes en strooi er nog wat peterselie overheen. Smullen maar!

Dit recept is 1523 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.