Heerlijk die verse jonge krieltjes uit de oven, lekker bij vis of een heerlijke salade.
* 1 kilo krieltjes in de schil
* Flinke snuf gedroogde oregano
* 1 theelepel verse of gedroogde roosmarijn naaldjes
* 8 tenen knoflook
* Olijfolie
* Zeezout
* Versgemalen zwarte peper
Ontdoe de krieltjes van eventuele uitgroeiende pitjes, zodat ze goed schoon zijn, halveer ze, was ze en droog ze en verdeel ze in een ruime ovenschaal.
Zet je (hetelucht) oven aan op 200 graden.
Pel je tenen knoflook en plet ze. Verdeel de knoflook, kruiden en een flinke scheut olijfolie over de krieltjes, strooi er zout en peper over naar smaak en hussel alles goed door elkaar.
Zet de schaal in je oven en laat de krieltjes mooi garen én bruineren in 3 etappes: twee keer 20 minuutjes, alles lekker even omscheppen en terugzetten in de oven. Tenslotte nog een keer 10 minuutjes. Nu zijn ze lekker gaar en prachtig gekleurd, heerlijk!
Mmmmm, dat is smullen!