Een eenvoudig maar ontzettend lekker recept van Laura (van de bakery) waarmee je wat betreft bakvorm prima kunt variëren. Deze kaneel appel cake is om te smullen!
Bakvormen: 22 cm tulband of 1 rechte 25 cm cakevorm.
* 200 gram ongezouten roomboter
* 200 gram zelfrijzend bakmeel
* 150 gram fijne kristalsuiker
* 8 gram vanillesuiker (1 Dr. Oetker zakje)
* 4 grote eieren
* Snufje zout
* 1 mooie harde zoetzure appel
* 4 theelepels (iets bolle) kaneelpoeder
* 3 eetlepels (iets bolle) kaneelsuiker
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef je bakmeel even. Mix op de hoogste stand de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout tot een romige crème. Voeg op wat rustiger snelheid één voor één de eieren toe en meng alles tot een beslag, dat er wat structuur in blijft zitten is niet erg, dat komt goed als je er het bakmeel doormixt. Voeg het meel beetje bij beetje toe tijdens het mixen, voeg ook het kaneelpoeder toe en meng dit tot een glad beslag.
Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze in een kom met wat bloem. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken. Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen. Meng ook de grove kaneelsuiker door het beslag met een spatel, hou wel wat over om na het bakken boven over de cake te strooien. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en strooi de achtergehouden kaneelsuiker over de cake.
Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin (maak je cup cakes, deze zijn na 20 minuten klaar).
Steek na het bakken in satéprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.
Cake bewaren
Een cake bewaar je dus buiten de koelkast, als je hem in de koelkast bewaart droogt hij uit. Verpak hem in aluminiumfolie en laat hem gewoon op het aanrecht staan of zet hem in een kastje. Dan blijft hij zeker een week goed. Gebruik je liever geen aluminium folie? Dan kun je de cake ook (in plakjes) in een trommel bewaren.
Cake invriezen
Een cake invriezen is ook geen probleem. Wikkel hem goed in met folie en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo kan er geen lucht of vocht bij komen. De cake kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.
Een aanrader. Superlekker.
Lucky you!! 🙂
Mooie Tupperware schaal ook, wij komen deze graag een keer proeven…