Appel plaattaart

Super gemakkelijk om even te maken als je onverwacht wat vrienden op de thee krijgt. Appels heb je altijd wel in huis, bladerdeeg in de diepvries of op een rolletje uit de supermarkt en een bekertje crème fraîche staat eigenlijk bij mij ook wel altijd paraat. De rest is fantasie, maar daarover beschikken we allemaal wel, toch?

* Een rolletje bladerdeeg, bijv. van tante Fanny, of 6 plakjes uit de diepvries aan elkaar geplakt
* Een bekertje crème fraîche van 200 gram
* 3 zoetzure appels, liefst met een rood kleurtje
* 2 eetlepels mooie honing of ahorn siroop
* 1 citroen
* 1 eetlepels kaneelsuiker (als je die niet hebt gewone suiker, of even kaneel mengen met suiker)
* 1 ei
* Een schaaltje frambozen, (niet persé nodig)

Je oven voorverwarmen op 200 graden. Maak dan op een vel bakpapier een mooie rechthoek van je bladerdeeg. De rand wat opvouwen, één keer ca 2 cm, en met een vork wat aandrukken. Rasp de schil van de citroen. Meng deze rasp door de crème fraîche en de stroop of honing. Smeer dit mengsel over het bladerdeeg tot aan de opgevouwen randen.
Ontdoe de appels van het klokhuis en snij de partjes in schijfjes. Doe ze in een grote schaal en sprenkel er het sap over van de citroen. Goed mengen! Nu mooie patronen maken met de appelschijfjes op het bladerdeeg en de appel bestrooien met de kaneelsuiker. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei. Zet de taart 30 minuutjes in de oven en klaar is Kees!
Wat vruchtjes erover en eventueel wat slagroom erbij en smullen maar!

Dit recept is 1204 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.