Konijnenpeper

Gestoofd konijn met een zalige saus, als je wild
konijn kunt kopen doe dat dan, want dat smaakt nog veel lekkerder.
Dit recept is voor twee personen, je houdt misschien wat vlees over en dat kun je dan de volgende dag gebruiken om er een heerlijke ragout van te maken.

Voor de marinade:
* ½ fles rode wijnKonijnenpeper1
* ½ kopje witte wijnazijn
* 2 kopjes water
en verder:
* 1 mooi groot tam konijn
* 4 eetlepels olie en 60 gram boter
* 1 flinke ui in snippers
* 1 flinke teen knoflook, de kern eruit en dan in fijne snippertjes
* Bloem
* ca 500 cc. bouillon
* 2 laurierbladeren
* 4 kruidnagels
* Flinke theelepel suiker
* Scheutje Balsamico azijn
* 1 eetlepel witte kruidenazijn
* 1 flinke zoetzure appel in plakjesKonijnenpeper2
* 1 tak rosmarijn
* 1 tak salie
* 1,5 eetlepel tomatenpuree
* Half flesje kookroom
* ca.10-15 malse gedroogde pruimen
* Peper en zout

Verdeel het konijn in bouten, of laat de poelier het doen. Was ze en leg ze in een ruime schaal. Giet hier de ingrediënten voor de marinade overheen en meng het goed. Zorg dat de stukken helemaal onderstaan.
Marineer minimaal 4 en maximaal 10 uur.

Haal de stukken konijn uit de marinade en dep ze goed droog. De marinade kan weg. Wrijf de stukken vlees in met peper en zout en wentel ze door de bloem. Laat boter en olie goed heet worden in een grote braadpan. Leg de stukken konijn in de pan en laat ze mooi rondom bruinen. Zoek een plekje in de pan en gaar hierin even de gesnipperde ui en knoflook. Alles mengen. Voeg nu de bouillon toe,zorg dat het vlees vrijwel onderstaat. Nu de rest toevoegen: alle kruiden en specerijen, de suiker, aceto, appel. Let op! Nu nog niet de tomatenpuree, de pruimen en de room!

Alles goed door elkaar roeren. Laat het vlees in de pan één uurtje lekker pruttelen, terwijl je af en toe alles omroert. Dan de tomatenpuree, pruimen en room toevoegen en dit nog eens 15 minuutjes laten stoven. Proef of alles goed opsmaak is, als het goed is smaakt het zalig!
Lekker met rode kool ( zie mijn rode kool recepten) en aardappelen of puree (knolselder puree).
Smakelijk eten!

Dit recept is 12651 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.