Warm voorjaarsgerecht van onder de grill. Dat kan ook niet anders dan lekker zijn met de klassieke combinatie van asperges met zalm!
* 12 lekker dikke asperges
* 8 dunne plakken verse zalm
* room culinair
* peper en zout van de molen
* olijfolie
Hulpmiddelen: 4 ovenvaste platte, liefst ovale schaaltjes en de ovengrill.
Kook de schoongemaakte asperges 8 minuten in water met wat zout en een ietsie suiker (ik weet dat het niet hoort, maar het is veel lekkerder!) Dan het vuur uit en nog 4 minuutjes in de pan laten.
Snij ze nu in de lengte door en leg op elk schaaltje dus 6 halve asperges naast elkaar met de platte zijde naar beneden. Leg hierover de plakken verse zalm (van een zalmzijde gesneden) doe er wat peper op en een scheutje room culinair en plaats ze vlak voor het opdienen onder de grill, niet te lang (!) enkele minuutjes hooguit tot de zalm mooi roze is. Haal ze uit de oven en doe er wat zeezout op.
SMAKELIJK ETEN !
Weer helemaal toppie dit recept!
Alleen heeft Wim over de kookroom ook nog wat dille, peterselie en… wat geprakte kappertjes (niet teveel want dan gaat het overheersen) over gedaan.
Vooral die kappertjes gaven een heerlijke bite. Kun je wat minder zout gebruiken.
Thanx Smulmama!.
Wim, jouw aanvulling lijkt me heerlijk!