Witlof uit de oven

Smakelijke stronkjes witlof met ham en kaas erover en dan in de
oven….mmmmmm!!!! Voor 2 personen.

* 6 stronkjes witlofWitlof-vóór-de-oven
* 6 kleine plakjes gekookte ham
* 6 plakjes kaas
* olijfolie
* 6 klontjes boter
* paneermeel
* zout

Hulpmiddelen: Pan om de witlof in te koken en een platte ovenschaal om de stronkjes in te bakken in de oven.

Maak de witlof schoon, haal achterin het bittere eindje eruit, was ze en kook ze in water met wat zout ongeveer 10 minuutjes. Laat de witlof even goed uitlekken en leg de gekookte stronkjes in de ovenschaal naast elkaar. Bedek ze achtereenvolgens met het plakje ham, de kaas, wat paneermeel en daarover een fijn straaltje olijfolie of klontje boter. Zet dit in de voorverwarmde oven (180 graden) totdat de kaas gesmolten is en een mooi korstje heeft gevormd op de witlof.Witlof-uit-de-oven

Serveertips: Lekker met gekookte aardappelen een een lapje varkensvlees. Smakelijk eten!

Dit recept is 4324 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.