Smakelijke stronkjes witlof met ham en kaas erover en dan in de
oven….mmmmmm!!!! Voor 2 personen.
* 6 stronkjes witlof
* 6 kleine plakjes gekookte ham
* 6 plakjes kaas
* olijfolie
* 6 klontjes boter
* paneermeel
* zout
Hulpmiddelen: Pan om de witlof in te koken en een platte ovenschaal om de stronkjes in te bakken in de oven.
Maak de witlof schoon, haal achterin het bittere eindje eruit, was ze en kook ze in water met wat zout ongeveer 10 minuutjes. Laat de witlof even goed uitlekken en leg de gekookte stronkjes in de ovenschaal naast elkaar. Bedek ze achtereenvolgens met het plakje ham, de kaas, wat paneermeel en daarover een fijn straaltje olijfolie of klontje boter. Zet dit in de voorverwarmde oven (180 graden) totdat de kaas gesmolten is en een mooi korstje heeft gevormd op de witlof.
Serveertips: Lekker met gekookte aardappelen een een lapje varkensvlees. Smakelijk eten!