Deze frisse groentesalade kan heerlijk passen bij een buffet, een winterstoof of bij de BBQ of gourmet. Maak hem wel van te voren klaar omdat de salade tijd nodig heeft om in te zinken en alle toegevoegde smaken in zich op te nemen.
* 4 kleine koolrabi of 2 grote
* 1 kleine ui, liefst een witte
* 2 zoetzure appel in de schil, liefst knalrode
* 1 eetlepel mayonaise
* 2 eetlepel slasaus
* 50 gram gepelde walnoten
* Scheut azijn, liefst appelazijn
* 2 eetlepels citroensap
* Half theelepeltje mosterd
* 2 eetlepels olijfolie extra vergine
* Peper en zout naar smaak
Schil de koolrabi en snij de knollen in juliennestaafjes, dwz eerst in dunne plakjes en die weer in staafjes even dik. Verzamel alles in een grote kom. Snipper de ui fijn en voeg die erbij. Haal de klokhuizen uit de appels, snipper ze en doe ze ook in de schaal.
Nu alles goed door elkaar mengen, gebruik gerust je (schone) handen. Voeg dan de mayonaise en slasaus, de mosterd, azijn, citroensap erbij, maak alles op smaak met peper en zout en meng alles weer goed door elkaar.
Laat de salade een poosje in de koelkast staan zodat alle smaken op elkaar kunnen intrekken! Meng er vlak voor het opdienen de fijner gestampte walnoten door.
Smakelijk eten!