Ja, dus, gewoon een heerlijke aardappelpuree met knoflook en rucola. Iets
meer werk, maar wat een smaak!!!
* 1 kg kruimige aardappels
* 5 flinke tenen knoflook
* Flinke handvol rucola, fijngehakt
* 4 plakjes rauwe ham, kan elk merk zijn
* 200 cc melk
* Scheutje olijfolie
* Nootmuskaat
* P/Z
Kook de aardappels in water met een weinig zout, dit kun je gewoon al veel vroeger doen, dan hoef je ze alleen nog maar aan de kook te brengen. Bak de plakjes ham in weinig olie krokant. Haal ze uit de pan en doe er de tenen knoflook in. Laat de knoflook aan alle kanten lichtbruin bakken, kijk uit want ze kunnen zomaar doorslaan en te bruin worden. Dan zijn ze bitter en niet meer lekker! Stop ze enkele minuten in een eenvoudig plastic zakje om af te koelen.
Bereid nu je rucola, wassen, drogen en in korte stukjes snijden. De plakjes ham nu ook fijnsnijden. Haal de knoflook uit het zakje, pel ze en knijp ze fijn, waarbij je de kern eruit vist en weggooit! Met een vork verder fijnprakken. Giet nu de hete aardappels af en doe er de melk bij. Stamp er een mooie puree van. Voeg er nu de knoflook, rucola en hamstukjes bij en roer die goed door de puree.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Smakelijk eten!!!