Mmm lekker, deze aardappeltaart uit de oven met een Grieks tintje!
Lekker bij lamsvlees of kip. Gemakkelijk te maken en eenmaal in de oven,
weinig meer aan te doen.
* 8 gekookte aardappelen
* Flinke handvol gesnipperde bosui
* 150 gram gekruimelde fêta
* 3 eieren
* 200 ml melk
* 150 ml room
* 2 tenen knoflook, kern eruit en héél fijnsnipperen
* Wat gedroogde mediterrane kruiden
* Peper, zout
* Scheutje olie
Nodig: Lage taartvorm ca doorsnee 26-28 cm en een oven!
Wrijf de vorm in met wat olie en snij hierin de aardappelen in schijfjes. Verdeel deze schijfjes mooie over de bodem en strooi er dan wat, liefst versgemalen, zwarte peper overheen. Kruimel er nu de fêta over en verdeel de bosuisnippers ook over de aardappelen.
Klop de eieren los in een schaal met de room en melk en doe er de kruiden en wat zout bij. Strooi dit mengsel over de aardappelen.
Oven op 200 graden voorverwarmen; bak hierin nu de taart goudgeel zo’n 40 minuten en laat hem dan nog enkele minuutjes staan.
Nu kun je mooie punten eruit snijden.
Smakelijk eten!