Amuse van coquille

Een specialteit uit de Venetiaanse keuken, een heerlijk begin van de maaltijd!
Dit recept is voor 4 personen bedoeld als amuse (antipasto).

Voor de inhoud van de schelp:Amuse-van-coquille
*
4 coquilles (Sint-Jacobsmosselen)
* 4 lege St-Jacobsschelpen, als je die niet hebt neem dan een amuseschaaltje dat in de oven kan
* 1 eetlepel heel fijn gehakte platte peterselie
* 1 flinke eetlepel olijfolie extra vergine
* ½  teentje knoflook, kern eruit, in héle fijne blokjes
* 1 glas witte wijn
* Peper en zout van de molen

1 eetlepel zelf samengestelde paneermeel
Voor deze paneermeel meng je wat gedroogde Italiaanse kruiden door je paneermeel, zoals rozemarijn, salie en tijm en een beetje geperste knoflook.

Verwarm de oven tot 200 graden Celsius. Veeg met een zacht keukenpapier de mosselen droog. Maak dan een sausje door de fijngehakte peterselie te mengen met de olijfolie, de knoflook en breng dit op smaak met wat versgemalen peper en zout. Wrijf hiermee de mosselen in, leg ze elk in een lege schelp, giet er wat wijn bij en bestrooi ze met zelfgekruide paneermeel.
Bak de schelpen 10 minuten in de hete oven en daarna nog 3 minuten onder de hete grill en serveer ze direct! 

Dit recept is 5345 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.